Pages

Monday, April 25, 2011

Awasi Remaja Fanatik KPOP

artikel ini telah menimbulkan salah sangka dan salah faham antara orang yang minat kpop dengan orang yang x taw ape itu kpop dan orang yg anti kpop..


okay..
penulis artikel ni mmg la ade asas kenapa dia nk buat report mcm ni..
ye..
ape yg dia ckp pasal kes bunuh diri kat korea berleluasa, sebab orang minat kpop bla bla bla tu sume ade benarnye..
x dinafikan..
tapi..
ape yg dia xpatut ckp adelah..
"elak kes bunuh diri akibat obses muzik korea"
wth..?

hello..
nampak sgt kot penulis ni x pernah nk interview kpop lover nih..
kalau dia interview pun dia mesti buat survey pasal sanggup x sanggup berhabis duit beli original DVD, tiket concert etc..
ade ke dia tanya kpop lover ni akan bunuh diri suatu hari nanti..?
hah..??
hah..??

for your information..
kpop lover kat malaysia sgt2 la friendly.
kitorg x ganas pun la..
berdasarkan pengalaman aku..
aku pergi tgk JYJ tahun lepas..
the first and the last..
kitorg sume yg mmg x pernah kenal sebelum ni pun boleh berbual beramah mesra sama2 berjam-jam..
ye r kan..
berkongsi minat..
berkongsi pendapat..
macam dah kenal 10 tahun gitu..

dan kitorg xde la sebodoh yang anda semua sangkakan..
ye..
luaran..
mmg la nampak kitorg obses..
tapi xde la sampai nk bunuh diri sebab terikut2 budaya dorg..
ape da~~

pasal "peminat sanggup berhabis duit" tu..
hurm..
artis Malaysia kalau peminat x beli album original dorg..
dorg ade duit nk makan..?
x kan..??
so..
memandangkan kitorg sayang dengan artis2 sekian sekian..
of course la nk beli original album sebab nk support diorang..
dah nama pun peminat..
kan..??
tiket mahal..?
weyh..
dorg artis international kot..
mesti la harga tiket dia mahal sikit..
ape da~~
lagipun..
kitorg bukannye pergi merompak ke peras ugut ke ape utk dpt duit semata2 nk beli sume tuh..
ikat perut beb..
kau ape taw..??

lagi satu..
aku xnak la kan membanding2kan artis2 korea ngan artis2 Malaysia..
masing2 ade keistimewaan masing2..
ye x..??

tapi kat sini..
nape ek zaman kini encik2 reporter sume suke sgt buat artikel pasal kpop..??
aku x paham betul la..
dah tu mcm tunjuk kpop ni bahaya..
padahal lagu2 barat tu sume xde pulak dorg nk kecoh..
ape ni..??
lagi satu..
suke benor bagi information yg dah basi..
kalau kat newspaper cerita2 pasal kpop tu sume..
sume cerita2 lama..
weyh..
cerita tahun lepas pun ko baru nk publish..
ape nih..??


lagi satu aku mmg pantang org yg poyo2 berlagak ala2 korea padahal xde pape pun..
ceyt..
memalukan kaum jek..
baik ko berlagak ala2 lelaki melayu terakhir gitu..
baru ramai yg nk minat ko..
pastu golongan yg menggunakan korea sebagai penambah perisa untuk melariskan majalah or artikel dia..
korg dah kering idea ke..??


pada pandangan aku la kan..
encik2 reporter sume..
kalau anda nk buat review pasal kpop..
better check ngan peminat2 kpop..
jgn la tetibe jek buat tuduhan melulu mcm ni..
lagi satu..
xperlu la mencari kesalahan2 kpop utk dipersalahkan di depan khalayak ramai..
nape tidak anda buat review pasal artis2 barat yg selalu pakai kain x cukup inci itu..??
ah sana ah sini..
lu pikir la sendiri..!!



41 comments:

nadhottest4eva said...

SOKONG 100%..
betul tu... pikir cam kitaowg smua ni x de akal nk pikir mana baik mana buruk..
aishhhh... dh la ad ja guna kan kpop sbgai pelaris.. tu pon nk kutuk2 lagi.. tolong la..

liana i mmg sokong u 100% like this entry ^^

lee anna shim said...

@nadhottest4eva : thanx.. tapi mmg betul pun.. skrg byk gila majalah Melayu bagi poster korea besar2.. kompem nk tarik pembeli..

ryuma aka bentong said...

liana....gi stdy plez..=)

Scha Zie said...

sokong 100%..hehe

Ғмɛσω said...

BH ni kecoh jee. haha.
*thanx komen post saya. =)

shahfiqah rosli said...

agreed *nod*

Anonymous said...

sekarang ni memang banyak orang obses sangat ngan kpop.. kpop banyak amik lagu orang tapi tak mengaku.. pas tu... plak peminat tak nak mengaku... genre tu biasa ajer..

Anonymous said...

wah nak kene approval.. nampak sangat tak terima idealogi orang pasal kpop

Anonymous said...

memang dah ader orang yang bunuh diri kerana obses sangat pasal kpoop nih.. hahahha elf la jyp la... macam macam ,, hahahha kpop bodoh...

Anonymous said...

kopon dah obes ngan kpop jahanam ni.. setakat pakai auto tune tu.. tak yah nak bangga.. muka jambu tu pasal pembedahan platik ajer... hahahahhahahaha semua diorang tu gay.. hahha
http://www.youtube.com/watch?v=ay--ECvN1KU.. ko mesti sakit hati kan?? hahahahahahahahha

lee anna shim said...

@Anonymous: kalau berani sgt, why not tinggalkan link blog awak kat sini? hehe..

saya kene la buat approval, so that saya sedar ade komen masuk kt mana2 post.. whats wrong with you?

Anonymous said...

ko mesti tak approved kan?? kpop fans=zombie

Anonymous said...

aku takder blog hahahhaha face book pon takder.. hahahahhah

Anonymous said...

keep pressing the f5 buttons

Anonymous said...

bla bla bla i'm a troll

Anonymous said...

http://www.facebook.com/pages/i-hate-k-pop-ever-since-the-world-begun/113256835363921

Anonymous said...

http://www.facebook.com/pages/i-hate-k-pop-ever-since-the-world-begun/113256835363921

Anonymous said...

hahaha marah ker??
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s6I0x8RwO7s

Anonymous said...

http://www.facebook.com/pages/i-hate-k-pop-ever-since-the-world-begun/113256835363921

Anonymous said...

sentap ker?? hahahahahha ko musti delete komen aku kan?? taksub sangat ngan muzik.. lagi teruk dari black metal

Anonymous said...

kpop bangang

Anonymous said...

hahaha kene troll

Anonymous said...

boso opo iki

Dae Hyun said...

sokong entry ni 100%

encik anonymous kenape dengan anda ? banyak betul dia komen dah geram tahap gaban ker ? pastu bukan nak letak link blog , Penakot !!

Anonymous said...

hahaha zombies.. hahahah dengan cara korang kita orang nampak the negative sides of kpoop.. nak link ker??? http://www.facebook.com/pages/i-hate-k-pop-ever-since-the-world-begun/113256835363921 hahha find me.. and let see what happens next....

Anonymous said...

ngeko pon letak nama dae yun.. ntah ntah nama ko rosli ke aper ker.. beria tahap poyo... lagi teruk.. hahahahahahhahahahahha

Anonymous said...

kpop sux

Anonymous said...

k를 팝 실력이 모자란 걸 자지

Anonymous said...

kept pressing f5

lee anna shim said...

@Anonymous terima kasih banyank2 sebab menaikkan trafik blog ni.. tak sangka anda masih lagi follow perkembangan kat sini.. hahaha.. alang-alang tu.. apa kata anda klik kat nuffnang punya ads.. boleh saya cari makan sikit2.. =)

Anonymous said...

lantak aku la.. aku peduli aper.. hahahah kpop sucks

Anonymous said...

dari posting blog ko macam ni la bukti yang ko tu obses kpop

lee anna shim said...

apesal ko mcm tak puas hati aku suke kpop weyh?

Anonymous said...

korang terlalu obses sangat dengan bende macam ni.. sampai orang cakap kpop tak best korang dah nyentap... padahal bende tu biase aje.. macam dengar lagu zaman2 boy band backstreet boys ngan n'sync ajer.. tu la bukti ko tu obses sangat.. ko buat blog ni pon pasal paper kuar artikel macam tu..

Anonymous said...

bende bunuh diri pasal kpop banyak kat luar.. macam kes elf tu..

Anonymous said...

kalo aku.. aku buat tak tau ajer pasal artikel tu.. zaman aku minat jepun.. member2 banyak kutuk tapi aku buat tak tau ajer..ader yang cakap" jepun pernah siksa orang kita" tapi aku diam dan gelak ajer' dia tanya lagi.. kenapa hang gelak pasal aku cakap tadi"? aku jawab.." ia hanya hiburan.. bende tak penting, lagi pun kalo hang anti jepun , kenapa hang pakai moto auzuki rg sambil bangga menunggang moto tu?" dia terus diam sampai sekarang, lansung tak nak komen pasal aku minat lagu jepun..

Anonymous said...

padam la blog nih.. hehehehhe

D'gm Hwang said...

salam ni dah lama ke? hehe imma faham :)
We are one unit family lah don't worry all kpopers around the world still suppoert other kpopers hehe Hwaiting!

sush sush haters.... just one of you we have a lot member :)

lee anna shim said...

tahu takpe.. =)

Anonymous said...

Lol korang sabar je :) kalau Non Kpoppers ni nothing boleh stop em' :) dorang jelly tu ! entah-2 suara dia macam kambing kata orang kan ? korean original K ! ada banyak bukti !

Anonymous said...

aku pon minat kpop.kpop mmg gempak.kpop tak salah tp peminat2 yg terlalu obses smpai sanggop wat ape saje tu yg patut disalahkn. lg2 sampai yg sanggop dedah aurat sana-sini sbb nk tiru kpop.yg smpai bunuh diri tu mmg tak leh nk tolong la. nk minat bleh tp jgn smpai smua bende nk ikut.peminat2 yg mcm ni la yg mnyebabkan kpop dpndg burok. yg brlgk ala2 korea tu lg menyakitkn aty.aku yg minat kpop ni pon malu dgn org2 yg perasan korea ni.

 

Copyright © my name is liana. Template created by Volverene from Templates Block
WP by WP Themes Master | Price of Silver