Pages

Tuesday, December 25, 2012



study week yang sangat tak efficient.
cik liana!
sila study betul-betul!
you need to grad next year!
ingat tu..

T_T

Sunday, December 23, 2012

>> Alya Gangnam Style..

salam to all readers..
=)


bila bukak lagu Gangnam Style, tangan alya dah siap dah dlm posisi dia..
sgt tak boleh bla..
rupa-rupanya abah dia selalu bukak video ni kat rumah.
hahahhaa..

jom kita saksikan sedikit sedutan Alya Gangnam Style.. =)



extra footage:
Marissa pun sudah mula terpengaruh..
Mia nak ikut menari sekali. tp dia segan..
hehehehe..




macam-macam pe'el anak-anak buah aku ni..
(^_^)


Friday, December 21, 2012

>> dinner @ Murni SS2..

salam to all readers..
=)

ini adalah satu kejayaan aku drive sampai ke area PJ..
yeaaaaaa!!
congrats, liana..
*clap clap clap*

first of all..
thanks to Shira coz sudi belanje kitorg makan kat Murni..


dan terima kasih jugak sebab sudi jadi co-pilot aku..
tanpa ko, aku rasa tak sampai kot aku kt sini..
hehehehe..
well.. cik liana ni takde sense of direction..
cik liana cuma tahu jalan straight je.
hahahaha..

minuman kami..
dari kiri: I Miss You, Lily, Milo tabur
macam-macam nama pelik yang korang akan jumpa kat sini..
nanti lain kali nak cuba air lain pulak.
hehe.


santapan kami adalah seperti berikut..

mee raja
rasa dia okay. cuma pada aku mcm kering sikit.
kalau berkuah mungkin lagi sedap..
*komen ala-ala MasterChef*

roti hawaii
rasa dia mcm murtabak sikit. sedap.!


chicken chop
kalau korg tak tahu rasa chicken chop mcm mana, try la rasa kt sini.
gerenti puas hati..


mixed grill - daging, kambing + ayam
bagi penggemar daging + ayam macam aku.
this is the set yg paling fit aku rasa..



Total Damage: tanya Shira.
aku lupa.
hahahahaha..


macam mana nak sampai sini?
google je la.
google maps kan ada..
hahahaha..
(^_^)



>> Aishah dah kahwin!!

salam to all readers..
=)


my friend dah kahwin..!
oh no...
yang lagi best..
husband dia korean..!!
lagi oh no...!


Aishah & Seung..
congratulations on your wedding..!   
결혼 축하함니다..!


i'm happy to see both of you happy..
(^_^)v


aku, Aishah & Najjah..

cincin kahwin Aishah..
berbatu-batu..
cik liana sila jeles.. =_="



tak sangka Aishah dah kahwin..
dulu aku ngan Najjah lg 'gedik' sampai kene marah dengan dia..
tup tup dia yang kahwin dulu..
kesimpulannya, jangan menggedik k.
nanti kahwin lambat.
hahahaha..
kesimpulan yang tak boleh blah..
(^_^)v


my dear Aishah..
kitorang dah tak sabar nak beli hadiah untuk baby pulak..
hehehehe..
=p


Saturday, December 15, 2012

>> 아프냐? 나도 아프다?

salam to all readers..
=)

i can't stop laughing watching HyeSung being teased by other members.
especially on JunJin imitation of Hyesung's "아프냐? 나도 아프다?"
dae-to the-bak!



and he's being teased for that for several episodes.
hahhahahahahahaha..
i can't stop laughing when suddenly remember the scene.
and people around me might find i'm crazy giggling by myself.
hahaha..


oh yea.
why does in every episode of the brand new SB..
Dongwan always wearing a cap/berret?
is there something wrong with his hair?




Thursday, December 13, 2012

>> bila nak balik?


salam to all readers.
=)

aku dah dua minggu tak balik rumah..
setiap kali telefon, soalan paling femes:
"ko bila nak balik?"


hehehehe..
ni nasib baik rumah tak berap nak jauh dari UM..
kalau tak, harapan la nak balik tiap-tiap minggu.



(^_^)v

Wednesday, December 12, 2012


now its time to sit back.
and study.


>> parking incident II..

salam to all readers..
=)

kali ni parking, tayar belakang kereta aku tersangkut kat bahu jalan.
oh no....
liana!
what are you doing?


aku tak reti budget steering..
totally loss.
kebetulan Nana kat sebelah aku.
so dia try la.
masalahnye pulak.
dia dah lama tak bawak manual.
baru gerak sikit, mati.
gerak sikit mati.
habis la..

tengok keliling.
aku ternampak seorang adik hensem ni mcm nak kuar parking.
aku terus approach dia dengan muka tak tahu malu.
siyes beb.
dah takde option lain melainkan mintak tolong je.

"dik, boleh tolong akak parking tak? kereta akak sangkut la."

dia pun mengangguk.
dan terus tolong aku..
dia tgk keadaan kereta aku yang tersangkut, dia senyum.
sambil-sambil dia betulkan kereta dia ckp..
"saya dah lama tak bawak kereta besar.."

ehem.
perli ke?
tahu la dia bawak kelisa, kereta comel je.

sepanjang dia tolong aku parking tu..
muka dia asyik tersengih je..

anyway.
Thanks to adik hensem sebab tolong 'akak' parking kereta.
hehehehehe..

lepas ni aku sgt berharap tak terserempak dengan dia lagi.
segan beb.

by the way, aku pun tak sure adik hensem tu adik or abang.
tp kalau nak panggil dia abang mcm gedik sgt la pulak kan.
hahahaha..



Tuesday, December 11, 2012


TVXQ is finally coming to Malaysia.
but the bad news is.....
the timing is not right.
aku ade final exam time tu!
oh tidaaaaaaakkk!!


sangat berharap ChangMin stay lama-lama kat Malaysia..
dan aku boleh terserempak dengan dia tengah jalan-jalan..
please..


>> korean scholarship..

salam to all readers.
=)

hari tu my lecturer ade inform pasal scholarship under KAIST (Korean Advance Institute of Science and Technology)
kalau sesiapa yang berminat nak join, untuk sambung study master or buat research..
 sila-sila la bgtaw dia.
memandangkan ini adalah scholarship.
for sure la dia nak CGPA 3.0 and above kan..

bidang yang ditawarkan sangat-sangat matematik.
Number theory, regressions, statistics, etc.
too mathematical..

lecturer aku perli,
"you can watch winter sonata many many times there.."
hahahahahhaha..
such a cute lecturer.
(^_^)


aku rasa macam berminat..
tapi aku dah malas nak mengadap literature review, nak buat proposal, nak buat assignment, thesis ni sume.
aku suka maths.
aku enjoy dengan maths.
tp aku tak enjoy buat report bagai segala.

mungkin ini bukan jalan aku kot.
sebab aku tak suka buat report.
huhuhu..


then i wonder.
what exactly that i want to do with my life after grad?
have i prepared for it?
what should i choose?
where should i go?


ala..
lagipun aku rasa kalau aku pergi Korea untuk study.
alamatnye ke laut la study aku.
ni baru duduk kat Malaysia dah tak senang duduk bila k-pop bias datang.
ini kan pula kt negara diorg.
silap-silap aku boleh jadi stalker 24jam sepenuh masa.
baik tak payah.
kan?
better aku pergi sana untuk jalan-jalan makan angin dan juga stalking ChangMin.
hehehehehehe..


kalau betul nak sambung buat master.
better at other countries la.
not Korea or Japan.
i'm afraid i can't control myself.
*self-limitation*


so, liana..
what are you planning to do in the future?




Tuesday, December 4, 2012

>> jalan jem..

salam to all readers..
=)

minggu lepas jalan jem tp masih bergerak perlahan.
dari fakulti sains sampai pantai permai mengambil masa lebih kurang 1 jam setengah.

normal arriving time is in 5-10 minutes.
well.
aku tak reti bawak laju-laju lebih 60km/h kat kawasan sebegini.
=_="


minggu ni jalan jem tak gerak-gerak.
dalam UM je dah stuck sejam.
itu tandanya aku perlu berpatah balik pergi library.
stay library sampai malam.


ok.
liana is in library now.

time to study!


oh.. one good news. 
sekarang liana dah pandai dah parking kat library.
hahahaha..

>> sesat..

salam to all readers.
=)

niat asal nak pergi KL Sentral amek member.. 

pusing dua kali, tak jumpa jalan nak pergi lobi.
sekali keluar dari pusingan, straight je.
straight punya straight punya straight.
tak jumpa jalan nak u-turn.
sampai la ke pusat bandar..
lepas tu tetibe je sampai pudu.
baru jumpa u-turn.
dah u-turn.
salah masuk simpang.
straight punya straight punya straight lagi.
hampir-hampir ke parlimen..
nasib baik jumpa signboard KL Sentral.
dan nasib baik jugak tetibe je lalu jalan yang aku selalu lalu.
so, dah tak sesat dah..

kesian Shira kene tunggu lama.

ini la yg terjadi bila dua manusia yang tak mengerti jalan-jalan di KL ni.
hahahaha..


ps: ade sesiapa volunteer nak bagi GPS tak?


Sunday, December 2, 2012

>> December is coming!

salam to all readers.
=)


brace yourself, liana!
December is coming!
*oh. padahal dah 2 haribulan da kot*

December gonna be a hectic month for me.



hope everything will be fine.
and hope it will go as smooth as possible.
ameen..





Friday, November 30, 2012

>> 2AM Hi-5 Event in Malaysia..

salam to all readers..
=)


guess who got the pass to the hi-5 event with 2AM today?
guess who?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
yes. you are right.
its me!!


the MC suddenly having a quiz with us to get the hi-5 pass.
i try my best to at least catch her attention so that she would ask me a question.
and Najjah (my best friend) also push me hard until i almost fell in front of the MC.
thanks to you, my friend, i manage to get her attention. 
(^_^)

"please say  I love you, 2AM in korean"

for sure la i answer ,
"saranghaeyo 2AM!"

then i got the pass.
unfortunately, i only got 1.
but its okay.
Najjah didn't really fancy 2AM.
so i got in alone.
once again, Thank You NAJJAH for pushing me! 

(^_^)

the best part is.. she just ask a question to a random 2 person.
and i'm the second one who answer her question.
so lucky!!




some pics i have taken:






one of the lucky fan got the Polaroid pic of Seulong with his autograph.
once again i mention, with his autograph! 


thanks for lending me the pic.
(^_^)v

tak jumpa in person, dpt jumpa dalam gambar pun jadi la.
hehehehe..


here are the few recordings that i made:






and here is the most important moment.
the 3 seconds of the day!




time moves so fast.
i just say "hi", and Changmin reply with "Thank You".



last but not least..
i want to say this..
"mission accomplished!"

>> takkan terpisah..

salam to all readers.
=)


Najjah and i are having the same purse!

konsep purse ni ialah: "takkan terpisah."



aku yg mula-mula beli purse ni dulu kat masjid jamek.
then dia jumpa yg warna hitam kat wangsa walk.
then dia terus beli sebab harga dia lagi murah.




hope our friendship will last forever.. 
(^_^)



p/s: sekarang memang trend orang pakai purse yg kat dalam kaler-kaler or aku adelah trend setter for it?
hurm....

Monday, November 26, 2012

>> parking incident..

salam to all readers.
=)

for the firs time, aku try parking kat area car park library.
tahu-tahu la kan kat situ betapa padatnye dengan kereta-kereta.
bila ternampak ada satu kereta nak keluar, aku pun tunggu la. dan bg signal.
after dia keluar, aku masuk parking.


but.
secara tak sengaja.
kereta aku dekat gila dengan kereta sebelah.
kedudukan dia lebih kurg mcm ni:



aku rasa jarak kereta aku dengan kereta sebelah tu cuma beberapa centimeter je.
aku nak bukak pintu aku pun mcm tak boleh. 
cuak beb..

CUAK gila!

takut gila aku kalau terseret kereta dia.
woooo.. seram wo..

dalam hati dah mula fikir bukan-bukan.
nak mintak tolong.
tp kat situ takde orang yg nak nak keluar parking ataupun yg nak masuk parking.
and i'm also not very sure they can drive a manual car.
dalam kepala otak aku.
call je la sape-sape.

1st aku call Najjah.
tp dia tak angkat.
then aku call Miza, dia pun tak angkat.
eh. call Miza buat ape? dia pun tak reti gak. haha.
tgk list name, ada nama Nana. tp Nana tak reti bawak manual.
belek-belek lagi.
ada nama Saiful, Shahid, Karim.......
stop..
Shahid is driving a manual car!
terus call dia.
dan kebetulan dia ada kat library time tu.
maka, dia lah hero aku.

Shahid, you are my life saviour!
thank you so much.

"liana, ko parking mcm ni? ni bukan beginner.. ni memang tak reti.."

hahahaa..
amek ko sebijik.
anyway, thank you very much, Shahid.
(^_^)

aku rase kalau dia takde, aku akan duduk je dalam kereta tunggu kereta sebelah tu nak keluar.
huhuhhuhu...

parking padat-padat kat Wangsa Maju boleh je, tp parking padat-padat kat library tak boleh.
liana oh liana.
=_="

Sunday, November 25, 2012

>> nak cakap dengan acu..

salam to all readers..
=)

perbualan antara aku dan marissa semalam.
dia call aku, okay.
hehehe


marissa  aku

cik ana. nak cakap dengan acu.
acu takde la kakak. acu kat klang.
 acu kat klang? cik ana kat mana?
 cik ana kat rumah cik ana la.
papa, kakak tak nak cakap la.

lepas tu dia terus pas henpon kat papa dia.

sabo je la pe'el budak sorg ni.
hahahahaha..
=_="

>> oppa minwoo style..

salam to all readers.
=)

when i dont have any mood to do anything.
and all i think is i want to do some doodle..

tadaaaaaaa......



i bet my roommate will be crazily laugh at me when she see this later.
hahaha..


Saturday, November 24, 2012


친구들..
내가 찰몾헸어..


미안해..

Friday, November 23, 2012

>> spy myung wol..

salam to all readers..
=)


18jam marathon.
tak tido..
menghabiskan drama Spy Myung Wol..



semata-mata nak refresh Eric berlakon.


tak boleh blah kan statement aku ni?
hehe..


ehem.
ade unsur-unsur fandom baru di situ..
=_=

Wednesday, November 21, 2012

>> i kill you..

salam to all readers.

i don't know what happen to me.
last night, i dream of this.

i kill you..


yes.
i kill you with my own two hands.

with the tears flowing from my eyes.
i kill you.
with the regrets i have for ever being with you.
i kill you.
for every shattered trust that i have for you.
i kill you.
for every happy moments that i have with you.
i kill you.
for everything that happens between you and i.
i kill you.


you are my best friend.
but you are the one who turned me into a monster that i couldn't even believe it exist in me.
you find my weaknesses.
and yet you use it for your own benefit.
how cruel is that?

how i wish i could turn back the time.
to the time i will never have any reason to hate you.
to the time that we spent our days happily.
to the time i will never regret to be your friend.

but yet.
in my dream.
i kill you.





salam to all readers..


even if i worked hard too much, or too concern about something..
when suddenly once i feel like i don't want to do it anymore..
i wont do it.

even if i hate things too much.
when suddenly i feel like i want to do it.
i will do it.

even if i love things too much..
when suddenly i feel hate it.
i will hate it.

i will stop when i feel i want to stop.
i will do anything when i feel i want to do anything.

so, what is the point to keep going when i already know when the time has come, i will change my mind?


mood: depress *_*

Tuesday, November 20, 2012

>> that mini heart attack..



that mini heart attack..
when i wake up and saw the clock at 11.30
and i thought its already 11.30 in the morning
so that means i skip RM class
what i'm gonna do now?

bangun macam org yg terkejut teramat.
lepas tu cepat-cepat gelabah tanya romate..
"sekarang pukul berapa?"
"11.30"
"pagi ke malam?"
"malam.."

ok..
lega rasa hati..
tengok kat luar, gelap semancam.
sah..
baru pukul 11.30 malam..

penangan baru habis jawab test Combinatoric.=_="


ni same kes la mcm hari tu..
cuma bezanya time tu roomate takde, tgk henpon ade 2-3 misscall..

cuak beb..
cuak..


kesimpulannya, aku takleh tidur lepas maghrib.
nanti jadi mcm ni la..
hehe.

Monday, November 19, 2012

>> Shinhwa Broadcast..

salam to all readers..
=)

fyi, my roomate is Shinhwa ultimate fan..
but i'm not..
satu hari yang indah.. terdetik di hati ni nak melayan Shinhwa Bangsung a.k.a Shinwa Broadcast.

atau nama lebih singkat, SB.


aku mula-mula tertengok kat youtube episod yang ada Shinee tu.
well..
satu masa dulu aku pernah gak terminat kat Shinee kan..
hihi.

dan..
di sini la segalanya bermula..

sebelum mid sem break hari tu..
aku dah mintak siap-siap kat roomate aku..
aku nak sume episod SB yang dia ada..
guess what..
dia ada complete episod 1 - 32..
except episod 23 sebab episod tu takde sub lagi..
aku pun ape lagi..
memulakan operasi time cuti..
(^_^)


setelah habis melayan kesemua episod SB ni..
entah mcm mana.
aku boleh terbuat kesimpulan mcm ni..

from left : Andy, DongWan, HyeSung, JunJin, MinWoo, Eric

i dont know why i keep seing TVXQ's traits in them..

Andy = YooChun
a good boy type, and gentle. senyuman Andy ngan Yoochun pun mcm sama. 

DongWan = Yunho
their cheekbones? and their smile is somewhat similar.

Hyesung = JaeJoong
a feminine type. macam perempuan sikit. pemalu. 

Junjin = JunSu
both are athletic, and competitive

MinWoo = JunSu
paling pendek dalam group, dan terserlah kependekan beliau. comel! 
and too passionate about music.
kan.?

Eric = ChangMin
their devilish smile, and their style.


and for sure la kan dalam setiap group, mesti aku akan ada bias..
and my bias sejak dua-tiga-empat hari ni ialah:

Lee Min Woo

sebab?
dia pendek.
dan rase kelakar pulak bila tengok dia berdiri dengan yang lain..
DongWan pun pendek jugak, tp takde la ketara sgt..
dan juga  senyuman dia comel.. killer smile!
dan juga tidak ku sangka, dia ada gaya fashion tersendiri yang aku minat.
nampak smart walaupun pendek.


ehem..
kutuk-kutuk MinWoo pendek, mcm la cik liana ni tinggi sgt.. =_="



dan kini, aku semakin tak sabar nak tgk episod-episod baru yg akan dtg.
just like what i've done with Running Man.
hahahahahahaha..





pesanan menyelit: 
kenapa time-time kemuncak mcm ni aku mesti ade minat sesuatu yang baru? kenapa? kenapa? kenapa? kenapa?
aku sgt berharap Shinhwa tak dtg Malaysia tahun ni dan tahun depan..
boleh ke mcm tu?
hehe.





Sunday, November 18, 2012

>> cik ana sedang study..

salam to all readers.
=)

hari khamis lepas..
dalam pukul 10 malam cenggitu.
aku nak start study reinsurance.
marissa tengok je aku kepelikan.
pastu dia tanya, "cik ana belajar apa tu?"
aku tak jawab..
 "ajar la kakak. kakak nak belajar dengan cik ana la.."
terkesima jap.

dalam kepala otak aku.
gila ke ape kecik-kecik lagi aku nak ajar tentang reinsurance.
faham ke budak ni?
biar betul ni?

last-last aku ckp kat dia..
"kakak, pergi belajar ngan acu. cik ana busy.."

ingatkan dia nak prgi kat acu dia.
tapi rupanya dia duduk je sebelah aku.
"malam ni nak tidur ngan cik ana la."

sabo je la ..
bila nak study, ade je halangan..
last-last aku buat derk je ngan dia..
dia mintak susu pun aku buat tak tahu je..
tup-tup, dah tidur da sebelah aku..

kesian la pulak sebab cik ana tak layan dia sgt.
huhu..


tapi study-study pun..
sambil mengahadap Shinhwa Broadcast.
agak-agak berapa percent yang masuk kepala?
entah.
no comment.
=_="


Saturday, November 17, 2012



mencari peluang untuk menang tiket konsert free..
dan kalau lebih lucky, nak pass for hi-5 session jugak..

semoga segalanya berjalan lancar..
(^_^)v

Thursday, November 8, 2012

>> dukbokki at Osio Korean Traditional Cuisine & Cafe..

salam to all readers.
=)

dua tiga menjak ni..
macam org mengidam pulak nak makan dukbokki.

Tteokbokki, also known asDdeokbokki or topokki,[1] is a popular Korean snack food which is commonly purchased from street vendors orPojangmacha.[2] Originally it was called tteok jjim (떡찜), and was a braised dish of sliced rice cake, meat, eggs, and seasoning.
*cited from wikipedia*

dulu ade jugak la teringin nak makan.
sebab tengok Junsu 2PM masak dukbokki ni..


pastu tgk Running Man..
setiap kali dorang cari food street, mesti dukbokki.
kalau dalam drama, apetah lagi.
kan?

ni miza punya idea la ni nak bawak aku makan kat sini.
Osio Korean Traditional Cusine & Cafe
kat Bangsar South.
thanks miza! 



honey lemon tea RM5.90
sgt refreshing.
sekejap je dah habis.
rase mcm tak puas sebab sedap sangat air dia. =)

dukbokki RM10.90

serving dia sgt besar.
kalau sorang makan, memang tak habis..

my review: the taste was just like how i imagined.
pada aku sedap la kan.
pada org lain aku tak tahu.



memang aku makan sorang pun dukbokki ni.
miza takleh terima, dia tengok dan minum air je.
hahaha..

walaupun aku kuat makan, tapi still tak habis jugak.
sebab banyak.
dan sedap.
sayang nak tinggalkan, aku mintak bungkus.
hehehe..


lepas ni aku nak try dia punya seafood steamboat pulak.
bau org sebelah punye seafood steamboat mcm sedap jugak je.
hehehehe..
(^_^)




Wednesday, November 7, 2012


rase seronok kan bila baby yang baru nak bercakap.
dah pandai sebut nama kita..
walaupun sepatah je.
tp comel.

"Na......."


*mood melayan drama 1 mom 3 dads*

[resipi] Sundubu Jigae

salam to all readers.
=)


aku dah lama mengidam nak makan Sundubu jjigae ni.
Sundubu jigae ni maksudnya Tofu Soup..
sundubu = soft tofu , jigae = soup
dari nama pun dah tahu ni makanan korea.
mwahahahaha..

tapi tak sure la pulak kat mana nak cari makanan korea yang halal kan.
yang aku tahu, seoul garden tu je la.
hehehe..

semalam aku ter'google' resipi sundubu jjigae ni.
dan aku sgt tak sangka..
senang je nak masak dan bahan-bahan dia pun tak banyak..

dengan berbekalkan resipi dari bermacam sumber,dan tambah la mana-mana yang patut ikut taste bud sendiri.
tadaaaaaaaa....!


sundubu jigae versi liana..

yang aku paling suka, rasa dia boleh tahan.
maybe sebab aku pandai modified dia ikut taste aku kot.
hehehe..

nak resipi?
senang je.

bahan-bahan: (untuk 1 mangkuk = 1 org makan je taw)
1 paket tofu lembut
2-3 ketul ayam
2-3 ekor udang
1 biji telur
daun bawang
carrot (ikut suka)
3 ulas bawang putih
1 sudu kecil serbuk cili
garam sejukup rasa
pak aji secukup rasa
(p/s: jangan bubuh pak aji banyak-banyak. nanti cepat botak. (^_^)


cara-cara masak:
1. didhkan air dalam setengah periuk kecil
2. tumbuk bawang putih sampai lumat, potong tofu dan daun bawang
3. bila air dah mendidih, masukkan ayam dan bawang putih. masak sampai ayam empuk
4. masukkan udang, daun bawang, carrot, tofu dan juga telur.
5. biarkan sampai mendidih. dah agak-agak masak tu, tutup la api.
sedia untuk dihidang.

sedap makan panas-panas..
kalau dah sejuk, tak tahu la pulak rasa dia mcm mane.
sebab time panas pun dah habis aku bedal.
hehehehe...

ni maknanya boleh buat lagi ni..
simple dan sedap.
itu la yang kita cari selama ini.
hehehe..


sayang housemate aku tak layan makanan-makanan cenggini.
kalau tak boleh gak share-share beli barang-barang nak buat dukbokki.
hehe.

(^_^)

Monday, November 5, 2012


sudah cukup cukup sudah
cukup sampai di sini saja

biarkan mereka bergembira
aku di sini juga gembira
walaupun tak berada di tempat yang sama
:')



Wednesday, October 31, 2012

>> MBLAQ songs.. seriously?

salam to all readers..
=)


i just realize..
the connection between MBLAQ songs in their 4th mini album: It's War..

his girlfriend is the super-aggresive and dazzling type.
people can't take off their eyes from her. 
(Her Dazzling)



and then his best friend steal her.
(It's War)



a war begin. they ( the best friend and girlfriend) better run away.
(Run)



after the break up, he still can't let go of his ex girlfriend.
(Scribble)




and he give a simple advice to his ex-girlfriend.
don't be shy to say hi to each other the next time.
(Hello My Ex)


funny, isn't it?





ni la liana.
esok nak exam, hari ni la dapat ilham baru yang entah hape-hape.
=_="

Tuesday, October 30, 2012




dulu aku sensitip orang panggil aku "Yana"
tak tahu kenapa
aku rasa "Yana" bukan nama aku..
aku lebih suka orang panggil aku "Liana"

tapi entah sejak bila..
aku mcm dah terbiasa dengan nama "Yana"


pelik kan?

Monday, October 29, 2012

>> aku fobia dengan penipu..

salam to all readers.
=)

terkenang zaman kat KMM dulu..


kitorang berlima satu geng.
ke kuliah sama-sama.
makan sama-sama.
study pun kadang-kadang sama-sama..
boleh katakan kamceng la kitorg berlima sekawan ni..

4 out of 5 of us duduk satu blok.
lagi la kamceng, kan?

but as time pass by..
one of us couple.
make herself away from us.
tu okay lagi.
yg paling tak ku sangka.
one of us adalah seorang penipu besar.

everything about her is a lie.
she lie about her family.
she lie about her health condition.
she lie about her education background.
and she even fake out a scene of death.
gila kan?

the thing is....
kitorang rapat.
tapi dia macam tak begitu nak bercerita heart-to-heart dengan aku.
mungkin sebab personaliti aku yg tak berapa nak amik kisah kot.
tapi kalau ko kawan aku, for sure la aku akan jadi kisah, kan?


one fine day.
everything is revealed by itself..
she ran away from the block..
but she ran towards our classmate room.
such a coincident, kan?
ataupun dia dah plan?
entah la..


bila semuanya terbongkar..
aku rasa macam tak percaya.
gila ke budak ni?
kenapa perlu tipu sana tipu sini?
kalau tak nak bercerita, takpe.
kitorg faham.
aku pun tak bercerita banyak pasal diri aku.
but at least aku tak mereka-reka cerita pasal family aku, pasal health, education etc.


yang paling aku sedih.
dia ada cerita dia dapat offer pergi oversea.
tp result SPM dia 6A je kot.
aku yg dpt 7A ni tak dpt offer mana-mana pun..
tahu tak aku menangis gila-gila bila aku balik bilik lepas dia cerita benda ni?
sedih la beb.
aku yg beria-ia nak gi oversea tp tak dpt offer..
dia dpt offer tp sebab family x bagi dia pergi, so dia cancel..
ko tahu tak aku MENANGIS gila-gila pasal benda ni?
tahu tak?
bila aku dpt tahu ko tipu aku.
perasaan benci tu datang bertubi-tubi.
tak payah la nak reka cerita yg boleh buat aku emo.
kalau tak dpt offer, meh la kita sama-sama menangis kenang nasib diri yg tak layak pergi oversea.
tak payah la buat aku rasa mcm aku je yg tak layak belajar kt sana.


one more scene yg aku masih ingat..
dia dtg kuliah dgn bibir yang berdarah.
aku tanya kenapa, dia tak jawab.
maybe aku ni pesen yg bila org dah tak nak jawab. malas la aku nak tanya banyak-banyak kali kan..
at last, one of our friend (the persistent type) tanya, and dia jawab.
ada org tak puas hati dgn dia..
can you imagine what happen?
she tell us they (her enemies) attack her.
oh no..
aku rase mcm geram, marah, dan sebagainya.
as a friend, aku rasa mcm aku patut jumpa dengan budak-budak yg attack dia tu.
*protective instinct*
tapi dia tak bagi.
dia kata tak payah nak kecoh-kecoh pasal hal ni.
so, aku tak buat ape pun la.
menjalani kehidupan seperti biasa.
bila terbongkar, rupa-rupanya dia sengaja menyakiti diri sendiri untuk mendapat perhatian kawan-kawan.
gila ke apa?
sanggup menyakiti diri sendiri?
memang mental budak ni.


pasal family pulak.
dia cerita kakak abang dia sume graduan oversea.
wah..
hebat kan?
tp bila kitorang selidik.
sume kakak abang dia belajar kat universiti tempatan je.
kenapa perlu tipu?
kalau taknak cerita, tak payah cerita la.
ni tetibe je mereka-reka cerita yang buat kitorg impress.
tp result ko tak impressive pun. *nada sinis*


yg pasal death scene tu..
dia tak buat depan mata aku.
tp dia buat dekat wing-mate aku.
*wing-mate: mereka-mereka yang duduk kat bilik yang satu row dengna bilik aku*

apa yg dia buat depan aku ialah dia pura-pura tak sihat.
nampak la rupa dia yang pucat lesi..
mcm tak cukup zat..
mmg nampak mcm org sakit.


sesiapa yang terkena dengan dia pasal death scene tu..
memang kesian dan memang menakutkan.
bayangkan..
keadaan seseorang yg tengah nazak tengah-tengah malam.
siap bacakan yassin dah kt keliling katil dia.
i wonder why her roomate tak panggil aku time dia 'pura-pura' nazak tu.
maybe sebab dorg tak ingt aku bilik mana kot..


nak cerita banyak.. 
memang banyak lagi.
tp cukup la aku cerita the important part je.


apa perasaan korang bila korang berada kt tempat aku?


aku dah jadi fobia dengan penipu.
sebab tu la bila aku dapat tahu org tipu aku, automatik aku akan ada perasaan benci yang teramat..


sesiapa yang terasa pernah menipu aku selama ni dan aku tak tahu pun kau tipu aku.
kau boleh dikatakan selamat daripada perasaan benci ini.
once i hate you, forever will hate.


i wonder why she didn't even apologized for what she did..
and i wonder am i able to forgive her?



 

Copyright © my name is liana. Template created by Volverene from Templates Block
WP by WP Themes Master | Price of Silver