Pages

Saturday, April 30, 2011

>> sabar la sayang..

tinggal 2 minggu je lagi..
liana..
rilex la..
jgn gelabah2..
okay..??
kau memang suka main gila..
kan, liana..??

Thursday, April 28, 2011

>>plan cancel..

baru je plan tadi nk pergi suju free concert..
baru je plan nk pergi cari kerja terus lepas habis exam..
tapi sayangnya..
family aku byk plan bulan Mei ni..
hehehehe..


family aku dh book flight ke Langkawi 26-29 Mei ni..
mmg xde maknenye la nk pergi Putrajaya semata2 sebab suju..
lagipun kan aku bukan suke dorg pun..
haha..

so..
kesimpulannya..
cari keje bulan Jun..!
(^_^)v


>> mee bandung Muar..

korang pernah x makan mee bandung Muar..??
xpernah..?
ruginye..!

aku tiap2 kali balik kampung..
mesti dh siap2 booking awal2 satu hari untuk keluar pergi Muar semata2 nk pergi makan mee bandung..
bukan selalu..
tapi selalunya hari tersebut jatuh pada hari nk balik KL balik la..
alang2 satu jalan kan..
hehehe..

kedai mee bandung yang selalu kitorg pergi ni kat tengah2 bandar..


MEE BANDUNG ABU BAKAR HANAPIAH
begini la rupa kedai tersebut dari luar..
baru2 ni baru aku perasan ade banner kat depan kedai tu..
sebelum2 ni aku rasa mcm xde..
hurm..
baru la tu kot~



mee bandung kat sini mmg terbaik la..
lain dari mee bandung yg kite jumpe kt KL ni..
nama pun mee bandung Muar kan..
dan yg paling best..
rasa dia dari zaman aku kecik2 dulu sampai sekarang still sama..
mmg puas hati la makan..
(^_^)v



my family and i..
kalau dah jumpe makanan..
mwahahahahhaaha..
anda perlua faham2 sendiri la yer..



p/s: aku homesick..!!
nak balik..!! nak balik..!! nak balik..!!
*sambil hentak2 kaki..*

>> my lunch for today..


nasi panas..
kari daging..
sayur kacang bendi goreng..
telur dadar..
udang kering goreng..
air ribena + ais..


pergh..!!
mmg terbaek la..!
thanx korang sebab sudi makan ngan aku..
thanx Shira sebab masak kari daging..
thanx Miza sebab basuh sume pinggan mangkuk cawan kuali periuk kat dapur..
thanx Fara sebab sudi jadi peneman..
(^_^)v


makan.. makan..
borak.. borak..

habis licin sume lauk..
x caye..??
ni buktinya..



habis licin betul la ni..
hahahaha..

>> Super Junior free concert in Malaysia..

omo..
biar betul encik2 Suju-M ini nak buat free concert kat Malaysia..??
serius ke..??
kali pertama dalam sejarah aku rasa..
ade artis korea yg femes dan menjadi kegilaan ramai yg nak buat konsert free kat Malaysia..
free beb..!!
sape xnak pergi..??
kan..??

FREE SUPER JUNIOR M CONCERT 28th May
PUTRAJAYA – A famous Korean group Super Junior M will be a free concert on the 28th May for the Million Youth Association here.
The Sports and Youth Minister, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek said, that the concert will be held to attract more youth to celebrate this event that would be held from the 27th to the 29th of May.


source: here

and its already confirmed by Marctensia..!!



ni sume sempana Hari Belia Negara..
memandangkan ianya bertarikh 28 Mei..
bermakna exam dah pun habis time tu..
kan..??
dan memandangkan juga tempatnya kat Putrajaya..
ehem2..
boleh la aku tumpang rumah abang aku nanti.. 
hehehehehe...


walaupun aku xde la minat sgt kat Suju ni kan..
tapi..
konsert free beb..
sekali seumur hidup..!
at least.. 
boleh jugak la usha2 choi si won yg agak poyo tapi hot tu..
dengan encik kyuhyun yang agak2 comel tapi sweet dan macho itu..
mwhahahahaaa..


bygkan la..
konsert dorg yg berbayar tu pun penuh satu stadium..
inikan pula konsert free..?
aku takut nanti roboh je set kat situ nanti..
ELF kat Malaysia kan ramai..
tu x termasuk yg baru nk cuba-cuba lagi..
kan..??


korang nak pergi x..?
aku nak..!!

kalau korg xnak pun..
xpe..
aku ajak abg aku je..
*jadi transport aku la..*
hahahahahaha..

(^_^)v


Wednesday, April 27, 2011

>> sorry..


sorry..
i killed you..

sorry..
you're no longer in my heart..

sorry..
you can never be my trust anymore..



Tuesday, April 26, 2011

baru sehari dok rumah sewa..
dah terasa homesick..
nak balik..!!!
>.<"

Monday, April 25, 2011

Awasi Remaja Fanatik KPOP

artikel ini telah menimbulkan salah sangka dan salah faham antara orang yang minat kpop dengan orang yang x taw ape itu kpop dan orang yg anti kpop..


okay..
penulis artikel ni mmg la ade asas kenapa dia nk buat report mcm ni..
ye..
ape yg dia ckp pasal kes bunuh diri kat korea berleluasa, sebab orang minat kpop bla bla bla tu sume ade benarnye..
x dinafikan..
tapi..
ape yg dia xpatut ckp adelah..
"elak kes bunuh diri akibat obses muzik korea"
wth..?

hello..
nampak sgt kot penulis ni x pernah nk interview kpop lover nih..
kalau dia interview pun dia mesti buat survey pasal sanggup x sanggup berhabis duit beli original DVD, tiket concert etc..
ade ke dia tanya kpop lover ni akan bunuh diri suatu hari nanti..?
hah..??
hah..??

for your information..
kpop lover kat malaysia sgt2 la friendly.
kitorg x ganas pun la..
berdasarkan pengalaman aku..
aku pergi tgk JYJ tahun lepas..
the first and the last..
kitorg sume yg mmg x pernah kenal sebelum ni pun boleh berbual beramah mesra sama2 berjam-jam..
ye r kan..
berkongsi minat..
berkongsi pendapat..
macam dah kenal 10 tahun gitu..

dan kitorg xde la sebodoh yang anda semua sangkakan..
ye..
luaran..
mmg la nampak kitorg obses..
tapi xde la sampai nk bunuh diri sebab terikut2 budaya dorg..
ape da~~

pasal "peminat sanggup berhabis duit" tu..
hurm..
artis Malaysia kalau peminat x beli album original dorg..
dorg ade duit nk makan..?
x kan..??
so..
memandangkan kitorg sayang dengan artis2 sekian sekian..
of course la nk beli original album sebab nk support diorang..
dah nama pun peminat..
kan..??
tiket mahal..?
weyh..
dorg artis international kot..
mesti la harga tiket dia mahal sikit..
ape da~~
lagipun..
kitorg bukannye pergi merompak ke peras ugut ke ape utk dpt duit semata2 nk beli sume tuh..
ikat perut beb..
kau ape taw..??

lagi satu..
aku xnak la kan membanding2kan artis2 korea ngan artis2 Malaysia..
masing2 ade keistimewaan masing2..
ye x..??

tapi kat sini..
nape ek zaman kini encik2 reporter sume suke sgt buat artikel pasal kpop..??
aku x paham betul la..
dah tu mcm tunjuk kpop ni bahaya..
padahal lagu2 barat tu sume xde pulak dorg nk kecoh..
ape ni..??
lagi satu..
suke benor bagi information yg dah basi..
kalau kat newspaper cerita2 pasal kpop tu sume..
sume cerita2 lama..
weyh..
cerita tahun lepas pun ko baru nk publish..
ape nih..??


lagi satu aku mmg pantang org yg poyo2 berlagak ala2 korea padahal xde pape pun..
ceyt..
memalukan kaum jek..
baik ko berlagak ala2 lelaki melayu terakhir gitu..
baru ramai yg nk minat ko..
pastu golongan yg menggunakan korea sebagai penambah perisa untuk melariskan majalah or artikel dia..
korg dah kering idea ke..??


pada pandangan aku la kan..
encik2 reporter sume..
kalau anda nk buat review pasal kpop..
better check ngan peminat2 kpop..
jgn la tetibe jek buat tuduhan melulu mcm ni..
lagi satu..
xperlu la mencari kesalahan2 kpop utk dipersalahkan di depan khalayak ramai..
nape tidak anda buat review pasal artis2 barat yg selalu pakai kain x cukup inci itu..??
ah sana ah sini..
lu pikir la sendiri..!!



Friday, April 22, 2011

>> Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2011..

yeay..!
yeay..!! 
pesta buku kembali lagi..


ni baru start hari ni..
22 April - 1 Mei 2011..
dibuka dari pukul 10 pagi hingga 9 malam..

peringatan..
kalau aku gila DVD..
mak aku gila novel..

x caye..??

nah..!
amek ko..!


sekali beli 9 terus..
tu sume fevret dia la tu..
Anis Ayuni, Aina Emir, Meen Zulaikha..

tu baru novel..
belum masuk brg2 laen lagi..
nk taw total spent  hari ni berapa..??
lebih RM 250 kot..

tu pun mak aku ckp..
"lepas ni nk pow ayah pulak.. mintak RM200 pastu pergi sini lagi dgn abg epit pulak.." dengan selambernye..
hahahahaha...


actually..
sebelum keluar rumah pergi PBAKL ni..
aku dah siap survey online la sume novel2 terbaru atau novel2 yg mak aku xde lagi..
search punye search..
meh aku list kan ape yg mak aku nak beli..


Hezzy Azra - Cinta Tak Beralih

Anis Ayuni - Cinta Yang Kurasa

Meen Zulaikha - Gerimis Rindu, Rindu Di Awan Biru

Aina Emir - Seharum Kasih, Terbanglah Sayang, Selamat Malam Kekasih

Rozita Abdul Wahab -Ruang Rindu

Sharifah Abu Saleem - Aku Cinta Dia

Aida Adriani - Kerana Terluka

Siti Rosmizah - 7 Hari Mencintaiku, Lafazkan Kalimah Cintamu



ha.. 
byk giler kan..??
kan..??
kan..??
last2 beli 9 novel jek..
x cukup budget..

hahahahaha...
 ini la mak aku..
mak borek, anak rintik..

sampai je kt sana..
mak aku dah rambang mata..
murah, ade promosi, diskaun..
hahhahaha..
just like when i'm rambang mata masuk kedai DVD korea..
but at least i end up make up my mind not to buy..
mak aku..??
lu pikir la sendiri~~


okay..
over all..
novel tahun ni ada 20% diskaun..
kalau pandai cari..
ade yg 25%..
aku beli novel2 karya Aina Emir sume dpt 25% discount..

berbanding tahun lepas yang cuma ada 15% diskaun je..
agak x berbaloi..
sebab better pergi kedai Minerva kat Jalan TAR sebab kat sana sume novel less 20%..
hahaha..
budget-minded betul..

tadi ada jumpa dengan novelis Norhayati Berahim..
aku sowh mak aku beli novel dia & mintak autograph or tangkap gmbr ke ape kan..
tapi mak aku xnak..
segan..
aiceceh...
last2 kitorg blah mcm tu je..
haha..

panjang bebenor ni aku tulis..
okay..
out~~

p/s: sosej kat book fair tu sgt sedap..! RM 5 je..
(^_^)v

Thursday, April 21, 2011

>> baby baru..!

ALYA ADRIANA 

comel kan..??
ni anak buah baru aku..
sebijik muka mcm papa dia.. (abg aku)

baru je lahir ke dunia pada tanggal 19 April 2011..
yakni hari selasa hari tu..







errr..
aku xtaw nk tulis ape lagi dah ni..
just want to introduce her to you..
hehehehe..
(^__^)v

Wednesday, April 20, 2011

>> JYJ interview screen capture..

just focus on Daniel's expression..
(^_^)v










lol..

>> jae checked his twitter..





macam la aku selalu tweet dia, kan..?
hahahaha..

Tuesday, April 19, 2011


-----start-----


kau memang selfish..!
betul cakap dia..


-----end-----

[TITAS] 2.5 KELAHIRAN, PERKEMBANGAN DAN KEMEROSOTAN TAMADUN ISLAM

kelahiran tamadun islam agak berbeza dengan tamadun-tamadun lain. tamasun Islam lahir di kawasan padang pasir yang kontang. manakala tamadun lain lazimnya bermula di kawasan lembah sungai.

peranan manusia sangat penting dalam pembinaan tamadun Islam. atas hakikat inilah maka Rasulullah S.A.W mengambil masa selama 13 tahun bagi membentuk personaliti Muslim yang unggul sebagai persediaan untuk membina tamadun yang lebih besar. akhirnya, wajah kesempurnaan tamadun Islam bersinar di madinah, dan berjaya membuktikan kepada dunia bahawa Islam adalah cara hidup yang unik dan merangkumi segenap aspek kehidupan manusia.

pengaruh tamadun Islam yang hanya meliputi sebahagian sahaja daripada Semenanjung Arab pada masa kewafatan Rasulullah S.A.W tahun 632M, kemudiannya telah melebar luas ke wilayah-wilayah lain. tamadun Islam telah berjaya mengubah kebudayaan masyarakat bukan Arab sehingga meliputi Afrika Utara dan sebahagian Eropah, china dan Asia Tenggara. 

tamadun Islam telah berjaya mengubah cara hidup manusia tanpa mengira apa pun bangsa mereka. kehidupan primitif telah berubah kepada satu bentuk kehidupan yg lebih maju dan membangun. suku-suku dan bangsa-bangsa yang saling berperang dan berdendam telah disatukan menjadi satu ummah yang didasarkan kepada kesatuan akidah, prinsip kebebasan dan juga keadilan.

Kerajaan Abbasiyah ang menguasai politik dan pemerintahan negara Islam pada tahun 750M. dikatakan sebagai zaman kemuncak kegemilangan tamadun Islam. di zaman inilah juga kegiatan intelektual berkembang pesat. aktiviti-aktiviti penterjemahan dan komentar ilmu pengetahuan asing khususnya Greek telah dilaksanakan secara berperingkat-peringkat. bidang-bidang keilmuan yang terlibat ialah perubatan, astronomi, matematik, kimia, falsafah dan sebagainya. antara tokoh ilmuwan yang masyhur dan terlibat secara langsung dalam kegiatan tersebut termasuk Hunayn bin Ishaq(m.873M). Abu Nasr al-Farabi (m.950M). yahya bin Adi (m.974M) dan lain-lain.

dalam zaman Abbasiyah juga lahirnya para ilmuan Islam yang terulung seperti Inb Sina (m.1037M) iaitu seorang tokoh falsafah, sains dan perubatan, Ibn al-Haitham (m.950M)tokoh fizik dan matematik dan al-Ghazali (m.1111M) tokoh falsafah dan tasawuf. pertembungan yang berlaku antara tamadun Islam dan tamadun asing pada tahap ini jelas menunjukkan bahawa tamadun Islam masih mampu mempertahankan keasliannya. sumbangan tokoh-tokoh ini sebenarnya menjadi faktor kepada penyebaran tamadun Islam ke Eropah kemudiannya diakui oleh sarjana Barat sendiri seperti W.M Watt yang mengatakan

the feeling of inferiority with which western europe confronted Islamic civilization at various facts. Islamic knowledge was superior to european at many points.


di Andalusia tamadun Islam berkembang selama hampir 8 abad. orang Islam yang didorongi semangat cintakan ilmu telah menjadi perintis dan pelopor kepada perkembangan tamadun di andalusia. sepanjang pemerintahan Islam di andalus, naungan politik para pemerintah terhadap kegiatan intelektual menjadi faktor penting pencapaian tamadun Islam di Eropah.

Para sarjana dari seluruh dunia Islam telah dibawa masuk ke andalus. pada masa yang sama juga pemerintah telah menaja pelajar-pelajar untuk mendalami pelbagai bidang ilmu. antara khalifah yg sangat dedikasi dalam bidang keilmuan ialah Abdul Rahman al-ausat(m.788M). baginda telah melibatkan diri secara langsung dalam kegiatan-kegiatan keilmuwan. baginda telah membina universiti dan menaungi para serta memberi ganjaran dan elaun. banyak pusat pengajian dan universiti telah didirikan di Andalus antaranya di Seville, Granada, Toledo, Valencia dan Cordova. kecemerlangan tamadun Islam di Andalus ternyata memberi kesan kepada pemikiran masyarakat Eropah.

sementara itu, kerajaan Uthmaniyyah Turki yang diasaskan secara rasmi sekitar tahun 1300M telah mencapai kemuncaknya apabila Sultan Muhammad al-Fatih berjaya menguasai Constantinople pada tahun 1453M. kerajaan Uthmaniyyah berjaya melebarkan empayarnya dan pengaruh tamadun Islam hingga ke Eropah Timur.

di India pula tamadun Islam mula bertapak dengan tertubuhnya kerajaan Ghaznawi yang diasaskan Sabuktigin pada penghujung abad ke-10M. selepas itu terdapat bebrapa kerajaan Islam lain di india iaitu ghori, Kesultanan Delhi, khilji, Tughluq dan kerajaan moghul.

di akhir abad ke-18, kerajaan Uthmaniyyah Turki mula menjadi lemah dan sedikit demi sedikit wilayahnya di Eropah Timur dan utara Afrika terlepas kepada kuasa Eropah. kerajaan Uthmaniyyah yang berdiri selama 637 tahun akhirnya runtuh apabila Sultan Abdul Hamid II telah digulingkan oleh the Young Turks pimpinan Mustaffa Kamal yang kemudiannnya dilantik menjadi Presiden Turki seumur hidup. masyarakat Islam yang dijajah telah gagal mempertahankan tamadun mereka dan mula diresapi ideologi sekular Barat yang sekali gus membawa kepada kemerosotan tamadun Islam.




*dipetik daripada buku TITAS UM

Monday, April 18, 2011

>> my exact feelings (life cont)..

bila aku buat, try nk study life contingencies..
aku akan try xnak pikir ape2 yg negatif ke ape..
tanamkan dalam diri..
"boleh buat ni.! liana.. kau boleh..!! chaiyok2..!!"

tapi bila tgh study..
err..
apesal mcm ni..??
tadi aku rase gune formula ni je dah okay..
belek2 lagi..
oo...
oooooo...
boleh paham ni la kot..
dia mcm ni kalau mcm ni..
kalau mcm tu kene modified sikit2..
bla bla bla...


pastu..
bila try buat latihan tanpa belek nota..
dem..!
terasa diri ini terlalu hina..
bengap giler dan sebagainya..

mengapa begini..??
siyes stress..!
terasa tahap kebangangan aku berada di puncak.!

kenapa..?
kenapa..?
dan kenapa..??

kenapa soklan life cont mcm ni..?
 
kenapa aku amek life cont..??
sebab ni subjek wajib bagi course Actuarial Science..

nape aku amek course ni in the first place..??
sbb aku rasa course ni ade masa depan yg cerah utk aku..

tapi skrg..
setelah belajar life cont..
sumenye mcm berubah..
awan yg cerah bertukar menjadi mendung..
petanda mcm nk hujan lebat je.. 
*rasa mcm nk nangis sentiasa..*
ku lihat sekelilingku bagaikan kelam jek..
tiada lagi sinar harapan..
terasa mcm masa depanku musnah dek life cont ni punye keje..


kalau subjek lain..
still okay lagi la..
walaupun aku x terror..
tapi at least when i try harder, i get what i suppose to get..
x dpt A..
dapat B pu jadik la..
tapi life cont ni sewel sikit..
jangankan A..
B puh jauh dari pandangan mata..
ntah mana silapnya..
aku ni 'pandai' sangat ke apa..??

yg buat aku lagi rase down ttg life cont ni..
carry mark mmg xpayah ckp la kan..
teruk nak mampus..
xdapat nk support pun..

ntah la..
rasa mcm nk give up pun ade gak..
dah la sem ni ISM nak minimum gred C..
below C = 0.00
xde scale..
fail..
kene repeat..
haish~

nak kata aku byk main.?
aku byk study kot sem ni..
korea..?
hah..
dah lame aku tinggalkan dunia drama..
just check dbsknights je tiap2 hari mcm aku check blog orang..


dah la dalam actuarial industry ni life cont penting giler2..
mmg dah terasa hati pun nk tukar channel pergi bidang lain..
bidang yg sipi2 tapi xpayah nk gune life cont lagi..
kesimpulannya..
life cont buat aku tukar pikiran ttg dunia ini..

when everyone said actuarial science is a tough courses..
i think its okay..
i can challenge myself to do it..
but now..?
amek kaw..!
life cont.. oh life cont..

aku rasa subjek lain mcm xde la tough giler babeng mcm life cont..

 
yg paling aku takut..
aku cuak life cont..
sampai yg lain2 yg aku agak okay pun aku ter'cuak'kan sekalu jugak..
pastu sume trang tang tang kebaboom..

huwargh..!!
cmne la nk dpt dean list mcm nih..??

=(


soklan macam senang tapi....

L is the loss at issue random variable for a fully discrete whole life insurance of 1 on (x). the annual premium charged for this insurance is 0.044. you are given:
(i) Ax = 0.40
(ii) a double dot x =10
(iii) Var (L) = 0.12
an insurer has a portfolio of 100 such insurances on 100 independent lives. 80 of these insurances have death benefit of 4 and 20 have death benefits of 1. assume that the total loss for this portfolio is distributed normally. calculate the probability that the present value of the gain for this portfolio is greater than 22.


okay..
aku taw ape yg dia nak..
dia nak P(X > 22) 
bila dia ckp assume normally distributed..
so P(X > 22) = P(Z > (22-mean)/standard deviation )

so sebelum dapat probability ikut normal graph tu..
aku kene cari mean ngan variance la dulu..
kan..??

tapi..
mcm mane nk cari mean..??
E(S) = 80x4(__??__) + 20x1(__??__)

cmne pulak nk cari variance..??
Var(S) = (__??__)Var(L) + (__??__)

argh..!!
aku xtaw ape yg patut ade dlm blank tu..!!
hiyargh..!!!

jom bunuh diri same2 nak..??


liana..!!
chill la babe..
okay..
dia  ade kasik Ax ngan a double dot x kan..?
hurm..
daripade 2 bende tu..
ko boleh carik ape..??

yer..
carik la d..
d = (1-Ax)/ a double dot x
tekan calculator..
ko akan dapat d= 0.06

belek la example ke ape..
ko akan jumpe ni..

E(L) = Ax + P a double dot x

so kalau untuk benefits of 1..
kacang je la nk cari E(L)..
sebab dia dah bagi sume..
E(L) = 0.4-0.044(10) = -0.04
kalau benefits of 4..??
kali 4 je ke..??
hurm..
bukan.
kene cari P dia sendiri sebab dia x bagi P ntuk 4..
pastu guna formula yg sama..

E(L) = 4(0.4)- P(10) = __


pastu Var (L) = (1+P/d)^2 * (2kecik Ax - Ax ^2)
bla bla bla..
then aku dapat Var (S) = 11312.704
E(S) = 95.2

masukkan value..
P(Z > (22-95.2)/ sqrt(11312.704))
= P(Z > -0.6822)
= 1 - 0.2547
= 0.7453 #

tapi..
jawapan dia 0.25




grrrrr...
jom bunuh orang yg buat soklan ni..!!

Saturday, April 16, 2011

> tak balik rumah...

saya dah x balik rumah selama 2 minggu..!!

ye..
itu benar..

saya dah x balik rumah sewa saya kat Pantai Dalam tu dah 2 minggu dah..
mesti akak-akak kat rumah tu rindu kan saya..
ye x..??

2 minggu beb..
lama tu..
mesti korang tertanya2 kan aku dok mana sepanjang 2 minggu ni..?
aku dok kat rumah mak aku la kat Wangsa Maju..
hehehe..


apekah punca-punca yg menjadi penyebab aku x balik rumah sampai 2 minggu ini..??
jeng.. jeng.. jeng...

xselesa beb nk tidur katil senget..
plus perasaan-katil-tu-akan-rebah-bila-bila-masa menghantui diri ini..

2. homesick..
ye..
saya homesick..
nk dok bawah ketiak mak hari2..
hehehe.. 

3. mak asyik masak sedap jek..
cis..!
ini mmg sengaja je la nk sowh aku dok rumah lama2 ni..
ape aku nak makan..
sume mak aku masak..
mmg best giler r..
save duit lunch aku..


mengidam nak makan itu ini..
mak masak..
aku makan dengan bahagianya..
burp~ alhamdulillah.. kenyang sudah..

walaupun pernah 1 hari lambat..
tapi sehari je..
hari lain aku awal kot..

5. nak main lari-lari..
kejap lari sana..
kejap lari sini..
hahahahahha..
you-know-what-i-mean..


mesti korang jeles giler ngan aku kan..??
kan..??

hurm..
ini la bestnye kalau aku x study oversea..
boleh balik bila2 masa aku suka..
xperlu susah2 nk pikir tambang flight, trasport bla bla bla..
in fact..
dari UM ke Wangsa Maju tambangnya cuma RM3.40..
best kan..??


Wednesday, April 13, 2011

>>terjun bangunan..


siyes tension..
mmg rasa nk terjun dari tempat tinggi la..
huwaaa..!!!

kalau short cut..
terjun je dari bangunan KLCC tu..
kompem masuk berita..
"budak perempuan cuba terjun dari tingkat 88 KLCC"
ha..
amek ko..!
femes terus..

kalau nasib baik..
dapat la merasa duduk bilik gelap siap ade antena dua batang tu cepat2..
kalau x..
idup la ko bagai mayat hidup..
balut sana balut sini patah sana patah sini..
azab x azab..?
tu baru azab kat dunia..
kalau mati terus azab kubur azab akhirat pulak mcm mane..?
sape nk jawab..?
ha~


tapi memandangkan aku xsuke la kan nk cipta sejarah sebegitu..
maka aku pun memikirkan alternatif lain la..
the halal way..
aku nk bungee jumping right now..!!




boleh x..??
bungee jumping tak bahaya kan kesihatan kan..??
kan..??

best nye kalau dapat terjun dari tempat tinggi..
^__^



>>encik tunang & kereta..

semalam..
aku ade satu mimpi pelik..
situasinya begini..

aku dh tunang..
pastu tunang aku bagi aku kereta..
supaya senang aku ulang alik pergi UM..
ni kiranya time aku still lagi belajar la kan..
tapi dia letak satu syarat..
x boleh bagi kawan lelaki tumpang..

pada suatu hari..
encik qhari x bawak kereta..
so beliau pun ingin menumpang kereta aku..
tapi..
kan encik tunang x bagi kawan lelaki naik kereta tu..??
hurm..
serba salah beb..!
dah la qhari  ngan hakim slalu gak hantar aku balik umah..
hurm..
disebabkan rasa serba salah yg teramat sgt..
aku pun xtaw ape yg aku buat..

last2..
aku tersedar dari tidur..
tapi perasaan serba salah tu still ade lagi..
nape ek..??

kalau korang kat tempat aku..
ape yg korg buat..??

Tuesday, April 12, 2011

>> mak pesan..


aku buat gambar ni sbg desktop wallpaper lappy aku..



so..
bila aku on lappy je kan..
mesti la kelur gmbr ni..
ye x..??

tadi..
tiba2 je mak aku tanya..
"ni ke orang yg ko minat tu..?"
aku pun jawab..
"haah.. sesuai x..?? sesuai x..?? heheehee.. " dengan nada bergurau..
"kalau dapat yg hensem mcm tu takpe la jugak.. hehehe.." mak aku turut join venture bergurau dgn aku..

agak terkesima kejap aku..
biar betul mak aku ni..??


as expected..
2-3 minit selepas itu..
"liana.. kalau nk cari laki.. cari yg dia boleh bimbing kita.. susah kalau kita nk bimbing dia.."

betul ckp mak aku sebenarnye..
its better kalau aku kawin ngan orang yg mampu tunjukkan aku ke jalan yg benar..
dan membimbing aku ke arah itu..
kalau kawin ngan mualaf..
byk rintangan dia..
silap2 nanti..
masing2 terpesong pulak..
tak ke susah..??
kan..??

sempat lagi aku bergurau ngan mak..
"sementara xde pakwe ni.. minat je la dia.. kang kalau dh ade pakwe kang kene marah minat2 korea ni.. hehehe.."
"susah jugak kalau mcm tu.." mak aku pun bergurau sama..

peace..!
(^_^)v

Monday, April 11, 2011

Seorang
yang 
bijak 
ialah 
seorang 
yang 
berkebolehan
untuk 
terus 
mara 
dan
menuju 
puncak 
dengan 
apa 
jua 
cara 
sekalipun.




Seorang 
itu 
adalah 
Kamu 
Liana.


*sedang membangkitkan mood untuk study*
 

Copyright © my name is liana. Template created by Volverene from Templates Block
WP by WP Themes Master | Price of Silver