Pages

Monday, November 19, 2012

>> Shinhwa Broadcast..

salam to all readers..
=)

fyi, my roomate is Shinhwa ultimate fan..
but i'm not..
satu hari yang indah.. terdetik di hati ni nak melayan Shinhwa Bangsung a.k.a Shinwa Broadcast.

atau nama lebih singkat, SB.


aku mula-mula tertengok kat youtube episod yang ada Shinee tu.
well..
satu masa dulu aku pernah gak terminat kat Shinee kan..
hihi.

dan..
di sini la segalanya bermula..

sebelum mid sem break hari tu..
aku dah mintak siap-siap kat roomate aku..
aku nak sume episod SB yang dia ada..
guess what..
dia ada complete episod 1 - 32..
except episod 23 sebab episod tu takde sub lagi..
aku pun ape lagi..
memulakan operasi time cuti..
(^_^)


setelah habis melayan kesemua episod SB ni..
entah mcm mana.
aku boleh terbuat kesimpulan mcm ni..

from left : Andy, DongWan, HyeSung, JunJin, MinWoo, Eric

i dont know why i keep seing TVXQ's traits in them..

Andy = YooChun
a good boy type, and gentle. senyuman Andy ngan Yoochun pun mcm sama. 

DongWan = Yunho
their cheekbones? and their smile is somewhat similar.

Hyesung = JaeJoong
a feminine type. macam perempuan sikit. pemalu. 

Junjin = JunSu
both are athletic, and competitive

MinWoo = JunSu
paling pendek dalam group, dan terserlah kependekan beliau. comel! 
and too passionate about music.
kan.?

Eric = ChangMin
their devilish smile, and their style.


and for sure la kan dalam setiap group, mesti aku akan ada bias..
and my bias sejak dua-tiga-empat hari ni ialah:

Lee Min Woo

sebab?
dia pendek.
dan rase kelakar pulak bila tengok dia berdiri dengan yang lain..
DongWan pun pendek jugak, tp takde la ketara sgt..
dan juga  senyuman dia comel.. killer smile!
dan juga tidak ku sangka, dia ada gaya fashion tersendiri yang aku minat.
nampak smart walaupun pendek.


ehem..
kutuk-kutuk MinWoo pendek, mcm la cik liana ni tinggi sgt.. =_="



dan kini, aku semakin tak sabar nak tgk episod-episod baru yg akan dtg.
just like what i've done with Running Man.
hahahahahahaha..





pesanan menyelit: 
kenapa time-time kemuncak mcm ni aku mesti ade minat sesuatu yang baru? kenapa? kenapa? kenapa? kenapa?
aku sgt berharap Shinhwa tak dtg Malaysia tahun ni dan tahun depan..
boleh ke mcm tu?
hehe.





4 comments:

Anonymous said...

I do agree with all of the ideas you have introduced for your post.
They are very convincing and can definitely work.
Still, the posts are very brief for starters. May just you
please lengthen them a bit from subsequent time?

Thanks for the post.
Also visit my page view site

lee anna shim said...

actually there are many things to talk about. but i find i might be a spoiler for those who haven't watched it yet. hhehe. =)
anyways, thanks for the comment! =)

minniePIKO said...

atleast unnie pilih minwoo :D <3.. min suke Hyesung :D hee.. btw .. min pon start suke dri epi shinee :) <3

lee anna shim said...

sebab minwoo lagi comel.. hehehehe.. =)

 

Copyright © my name is liana. Template created by Volverene from Templates Block
WP by WP Themes Master | Price of Silver