Pages

Monday, February 7, 2011

>> jom study..!!

assalamualaikum rakan2ku sekalian.. entry kali ni mungkin agak membosankan.. ala.. bukannye apa.. aku pun sebenarnye tgh kebosanan mengadap buku2 kat sebelah ni hah.. tapi mengadap je la.. bukaknye tu errr.. mcm dah ke mcm belum ni..? sendiri jawab la yek.. mane x nye.. cuti seminggu sempena Tahun Baru Cina nih memang cuti habis2an la bagi aku.. especially bab buku ni.. fyi,, cuti kali ni first time aku x bawak balik ape2 buku lgsg.. gile kan..? so sepanjang cuti ni.. makan tido makan tido jer keje.. nk kata keluar jalan2.. xde pun.. hohoho..


memandangkan cuti pun dah habis.. *tapi kenapa mood cuti ni belum habis2 lagi..?* apa kata.. kita mulakan azam baru nak..??

kawan2.. mari kita sama2 study nak..? kali ni.. jom study probability and statistics..!! ape yg kita perlukan adalah :


nota kuliah

statistical table

text book


 kalau xde ketiga2 bende nih.. mmg bukan study probability & statistics la nampaknye.. oopss.. terlupe pulak nk include skali.. teman setia semua pelajar maths.. encik calculator.. *maaf.. xde gmbr dia..* hurm.. pada sesiapa yg  dah expert subject ni.. mari lah bantu2 aku sikit.. share la tips2 yg berpatutan kan.. hehe.. i need an A for this subject..! huhuhu.. not only this.. but in every and each subject..! huhuhuhu.. nak jugak merasa dapat dean list.. walaupun sekali.. huhu..



sape kata belajar probability nih senang..? senang memang la senang sebenarnye.. senang bercakap.. ye la.. tapi kan.. kadang2.. ape yg kite faham tu lain dengan apa yang lecturer nak kite faham.. kang tetibe kang jadi mcm kes MATLAB aku.. tutorial bukan maen senang lagi.. dia dok ajar kt depan pun mmg paham giler r.. tapi bile tiba2 dia bagi kuiz mengejut hari tu.. dalam 100++ pelajar dalam kuliah.. xde sorang pun yg boleh jawab.. ha.. ni bukan kes x study.. tp bukak notes pun xleh jawab.. ha.. ape cer ni sume..? ni pagi tadi dapat assignment pun dah terpinga2.. belek2 nota.. aik..? dia guna command yg mane satu nih..? x ke pelik..

okay la... daripada aku membebel panjang2 kat sini.. baek aku pegi study.. kan..? starting with maximum likelihood estimator to confidence interval for proportions.. agak2 berapa lama masa yg akan aku amik untuk habiskan sume nih..?

last but not least.. ni ade satu quote yang sangat menarik hati aku pada hari ini..:

"The really happy people are those who have broken the chain of procrastination, those who find satisfaction in doing the job at hand." -Norman Vincent Peale
source: fesbuk member.. ngehehehe.. =p

yang bermaksud; orang yang betul2 gembira adalah orang yang telah memecahkan rantai penagguhan, orang yang menemui  kepuasan dalam mengerjakan sesuatu kerja dengan segera.. plus minus mcm tu la maksud dia.. keh3x..

okay la.. see you in the next entry..! (^__^)v


2 comments:

MiZuNo said...

ehem3..entry menarek ni.
sebab ade ayat tu ;p
aku pon suka AYAT tu.
lagi satu AYAT yg aku akan BELAJAR darinye ialah "bertangguh itu PENCURI MASA"
oh, baru aku rasa sayang dgn masa. heh..gudluck my dear. u can do it..strive 4 da best k!
;)

lee anna shim said...

yup..! lepas nih.. mencuba untuk tidak menangguhkan kerja lagi.. =)

 

Copyright © my name is liana. Template created by Volverene from Templates Block
WP by WP Themes Master | Price of Silver