Pages

Thursday, May 1, 2014

>> DIY paint by numbers..

salam to all readers..
^_^

misi mencari hobi baru bermula..
hobi selain tgk drama korea dan pergi konset kpop..
haha..

this time, aku beli DIY paint by numbers set from groupon deal..
oh yeah..
sejak kerja ofis ni, i rajin tengok deal sana deal sini..
mwahahahaha..

hari tu aku beli RM 38 sebab ada promotion..
but now, the promotion closed, and i dont know when they will reopen promo for this DIY kit..
i definitely will buy this again..

what you get is a complete set of:
1 x number-guided painting canvas
1 x paint set
3 x brush
1 x wall hanger
1 x reference painting

after about a month of hard work, finally its done..
makan masa sebulan sebab aku buat time balik kerja, and time ade mood saje..
harap maklum..


first stage

second stage

third stage

fourth stage


and tadaaaaa....


done!

dalam stage 3 baru nampak naik sikit kaler dia kan..
mak aku pun pelik menatang apa la yang aku beli ni sebenarnye..
bila kat stage 3 tu baru nampak sikit, gambar bunga-bunga rupanya..
hahaha..
"sebab ade pink + merah, baru nampak seri dia naik" -mak


lepas habis je painting ni, cepat-cepat aku bukak groupon/mydeals utk tengok kot-kot ade promo lagi tak on this item..
sadly, no..

the cheapest price i found on the internet - lelong/ebay/mudah etc.
rm48++
a bit pricey..
tahun lepas aku tgk kt MPH, this thing cost RM70++ tahu..
hmmmm...


belek punya belek punya belek..
i dah berkenan kat design ni pulak dah..


set of 3..
RM99

will i buy it?
jeng jeng jeng..

we will see....

best jugak painting by numbers ni..
at least ade fefeeling artistic gitu..

fyi, aku sangat-sangat-sangat tak reti mewarna dengan cantik..
ha.. nampak tak berapa banyak 'sangat' kat situ..
aku lukis pandai la, bab mewarna mmg fail..
hahaha.

the sense of achievement bila habis buat tu, mmg best la..
rasa mcm nak buat lagi..
dan lagi..
dan lagi..
hehehehe...

ini boleh dijadikan hobi ni..


till next time..
peace!
(^_^)v




7 comments:

NARDtheNERD said...

kite pun minat.. haritu jumpa kat melaka... :)

lianakhamis said...

melaka? kat mana tu? hehe..

Gina Ngooi said...

where u buy this?

Gina Ngooi said...

where u buy this?

lianakhamis said...

i buy from groupon..
http://m.groupon.my/deals/national-deal/suzanne-handmade-collections-1/718372782

Mark Christopher Benjamin said...

Hi Guys

Nampaknya ada ramai yang minat Paint By Numbers Kit which is fantastic.

My company ada distribute but more for children age 5 to 12 years old. Design is suitable for their age not like the flower portrait macam cik liana buat.

So check it out here we are pricing at MYR 26.50 per set include delivery.

www.kidscreativetoystore.com

Must try for kids.

Mark Christopher Benjamin said...

Hi Guys

Nampaknya ada ramai yang minat Paint By Numbers Kit which is fantastic.

My company ada distribute but more for children age 5 to 12 years old. Design is suitable for their age not like the flower portrait macam cik liana buat.

So check it out here we are pricing at MYR 26.50 per set include delivery.

www.kidscreativetoystore.com

Must try for kids.

 

Copyright © my name is liana. Template created by Volverene from Templates Block
WP by WP Themes Master | Price of Silver