Pages

Wednesday, May 2, 2012

>> dilema..

salam to all readers..
=)

dah sebulan berpraktikal..
tetibe je rasa cuak..
cuak bukan sebab ape..
sebab aku rasa mcm aku tak banyak buat kerja melainkan baca.. baca.. dan baca lagi..

well..
my department is more to monitoring rather than processing..
its a little bit difficult for me to cope with it since myself are more towards processing data etc.

bila berborak-borak dengan orang luar..
*yang bukan satu department dgn aku*
memasing ckp..
"why are you here, eh?"

"you should go to the R&D side i think.. Operations will not help you much.."

"its surprising an actuarial student are here.. you should be in Risk Management.. " *or any other department that they said.. i can't remember*

"ehhh.. actuary ah..? i thought its better for you to go to insurance company ma.."

dan sebagainya..


ayat lazim aku jawab..
"i didn't get any reply form any insurance company.. so, i'm here.. here is the only one who accept me.."


well..
sape kata aku taknak buat praktikal kat actuarial department?
lagi senang aku nak buat report nanti..
lagi mudah aku nak apply apa yang aku belajar..
kan?

tapi nak buat mcm mane..
dah takde rezeki aku kat insurance company..
dpt kt brokerage company pun jadi la..
ye tak?

walaupun jaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuh gile beza antara apa yg aku belajar dengan apa yang aku buat kat sini..
dah nak buat mcm mane..
kan?

aku belajar pasal derivatives..
tapi aku praktikal pasal equities..
tak ke pelik namenye tu?

aku belajar kira-kira..
sekali kerja kena monitor, tracking, etc..
tak ke kena kejutan budaya namanya?


agak-agak kan..
boleh ke eh aku nak tukar department within one company ni?
hurm....

kalau boleh best jugak..
kan...
hehehhehehe..


berani ke aku nak tanya supervisor aku ni, masalahnye?
liana..
ada berani??

hurm...
lets think about it..




2 comments:

ilieatiqah said...

Ko patut try tukar r beb. Kori pun tgh dilemma cm ko skrg ni. Try jek tanya, kalau boleh, Alhamdulillah. Kalau takleh, mybe ada hikmah di sebaliknya. =)

lee anna shim said...

tu la.. aku jadi mcm ni pun sebab chatting ngan dia la hari tu.. huhu..

 

Copyright © my name is liana. Template created by Volverene from Templates Block
WP by WP Themes Master | Price of Silver